Želim postati boter rešeni živali

DARILO ŽIVLJENJA

Ambasadorji rejnih živali so živali, ki so bile zaradi različnih vzrokov vzete iz sistema reje, svoj trajen in varen dom z obljubo dostojnega življenja do naravne smrti pa so našle na različnih lokacijah po Sloveniji. Preko zgodb, ki govorijo o njihovem življenju kot bi ga morale živeti od nekdaj (brez človeškega izkoriščanja za meso, mleko, jajca, volno …), ozaveščajo o tem, kdo te najbolj prezrte in očem skrite živali so in dokazujejo, da se v ničemer ne razlikujejo od živali, ki smo jih spustili v našo bližino in do njih gojimo ljubeča čustva in spoštovanje. Prepričani smo, da bodo spremenile vaš pogled na svet.

Najlepše darilo

​”Krasen občutek je, ko živemu bitju, ki je do sedaj okusilo le bolečino, omogočiš, da spozna tudi lepo plat življenja. In to samo z nekaj evri mesečno.”

Botra telice Site

POSTANI BOTER

Morda ste si vse življenje želeli žival, pa nimate prostora zanjo, se prepričati, kakšne živali so kravice, prašiči …, kadar živijo na način primeren svoji vrsti? Ali pa ste si preprosto želeli storiti nekaj dobrega za živali, na katere skoraj nihče ne misli? Zdaj imate, da postanete boter eni od rešenih živali po vaši izbiri. Z mesečnim zneskom, kot ga sami zmorete, boste pomagali pri nakupu hrane, veterinarski oskrbi, popravilih zavetja in vsem tistem, kar žival potrebuje, da lahko živi dostojno življenje.

V zameno boste prejeli dokument o botrstvu, vaša posvojenka pa se vam bo tu in tam tudi javila iz svojega doma.

1. Kako postanem boter posamezne živali?

Ko ste se odločili, da boste boter, nam na email info@dzzpomurja.si sporočite:

*Kateri živali bi želeli biti boter – vse živali, ki so v programu botrstva, so predstavljene v tej rubriki.

*Koliko časa ji želite biti boter (naprošamo vas, da se zaradi birokracije in dodatnega dela odločite za vsaj 6 mesečno botrstvo).

*Znesek, s katerim boste mesečno pomagali

V roku 7 dni po prejemu nakazila, boste na email prejeli dokument o botrstvu vaše izbrane živali. Veseli bomo, če boste zapisali tudi svoj naslov, saj želimo, da vam tudi mi od časa do časa pošljemo kakšno pozornost kot zahvalo, da nam stojite ob strani.

2. Ali sem edini boter živali?

Upamo, verjamemo in želimo si, da ne, kajti s programom botrstev in zaradi njega lahko obstajamo, rešene živali pa živijo dostojno življenje do naravne smrti.

3. Ali lahko svojo izbrano žival tudi obiščem?

Vaša varovanka/varovanec bo seveda vesela tudi osebnega srečanja s svojim botrom, da se bosta lahko v živo spoznala.

4. Čas – trajanje botrstva?

Zaradi vseh birokratskih zadev vas naprošamo, da ste boter posamezni živali za vsaj 6 mesecev.

Vsa sredstva so skladno z našim poslanstvom namenjena izključno in samo za dobrobit živali.

 KAM NAKAZUJEM SVOJ MESEČNI PRISPEVEK?

Svoj mesečni prispevek lahko nakažete na

   TRR: SI56 6100 0001 9069 383 PRIPIS: Botrstvo “Ime živali” (lahko uredimo tudi trajnik); Zavod Nikina Prijazna vas, Gregorčičeva 40, Radenci

   ali preko

   PAYPAL: nika@nikina-prijazna-vas.si (PRIPIS –  Botrstvo “Ime živali”)

   Res hvala za podporo,

   in dobrodošli v našo veliko družino 🙂

MAMA – naša nežna 13 let stara kravica, ki je svojih prvih 12 let življenja preživela z verigo okoli vratu priklenjena na enem mestu …
Po 12-ih letih je prvič videla sonce in nebo ter naredila svoje prve korake. Zdaj skrbi za svojo najmlajšo teličko Niko, da jih preveč ne ušpiči =).

 

NIKA – naša navihanka, Poglavarka Nikine Prijazne vasi 🙂 je Mamina zadnja telička, ki smo jo našli, komaj nekaj dni staro, privezano z verigo ob hladen zid …
Njena naloga je, da sprejema obiskovalce Nikine Prijazne vasi in jim pokaže, kje ji najbolj ustreza, da se jo počoha =).
PEPA – naše rilčkasto presenečenje, je del prelepe zgodbe, kjer je sočutje premagalo tradicijo in je s svojo sestrico namesto v kolinah pristala v Življenje …
Zdaj pa s svojo sestrico veselo rije po zemlji in se namakata v blatni kopeli, če je le priložnost za to =).

 

ROZI – naša velika roza Sreča, je Pepina sestrica, ki je s svojim prosečim pogledom, stoje na zadnjih dveh nogicah, dosegla edini možen zaključek te akcije – da sta v Življenje, dan pred kolinami odšli obe s sestrico.
Zdaj pa nas vsak dan opominja, kako se je treba veseliti prav vsakega posameznega dne =).

 

TINKA
Kozico Tinko, takrat še brez imena, so kmetje čisto premajhno odvzeli od mame, ko bi še morala dudati njeno mleko. Grozilo ji je, da bo končala pod nožem. Te krute usode jo je rešila starejša gospa in jo ohranila pri življenju s hranjenjem na stekleničko. Postala je njena ljubljenka in dobila ime.

SREČO, ki je prinesel srečo

Naj se najprej predstavim! Sem kozliček. Trenutno star cca 9 mesecev. Seveda, kot za Majo nič novega in neobičajnega, me je konec avgusta našla izgubljenega in že pošteno skoraj obnemoglega na poti med sprehodom na enem izmed bližnjih gorenjskih hribčkov. Bil sem še mladiček in baje sem kar konkretno zataval in se izgubil. Nihče ne ve kako, jaz pa sem že čisto pozabil.

Lila je ena od nesrečnih kokošk baterijske reje. Kot ženski piščanček je bila kmalu po tem, ko se je izvalila, zaprta v tesno kletko in odrezali so ji kljun. Pitali so jo s kalorično hrano, da je hitro zrasla in pričela valiti jajčka, dokler ni od izčrpanosti omagala. Lila je imela to srečo, da je bila rešena tik preden bi jo skupaj z obnemoglimi sotrpinkami odpeljali v klavnico, kjer bi končala svoje bedno življenje, zmleta za živalsko hrano in hrenovke.