Srečo

Malce več njegovih fotk, kako ga je Maja našla …. https://www.facebook.com/116637032530768/posts/321080382086431/

Naj se najprej predstavim! Sem kozliček. Trenutno star cca 9 mesecev. Seveda, kot za Majo nič novega in neobičajnega, me je konec avgusta našla izgubljenega in že pošteno skoraj obnemoglega na poti med sprehodom na enem izmed bližnjih gorenjskih hribčkov. Bil sem še mladiček in baje sem kar konkretno zataval in se izgubil. Nihče ne ve kako, jaz pa sem že čisto pozabil.
Ko me je Maja našla, mi je začasni dom ponudil prijazen gospod, pri katerem sem stanoval kar nekaj časa. Zame je bilo lepo poskrbljeno, postal sem že pravi veseljak in pravijo da sem fulll čeden, odkar sem pridobil še nekaj kilogramčkov. Vendar stalnega doma pa kar nisem in nisem našel. Meseci so minevali, potem, pa je le prišel trenutek, ko je Maja prinesla veselo novico! “Srečo, našli smo ti dom! Oziroma ne- našli smo ti najboljši dom! ? Na Goričko greš! ? ” In tako se je začelo… Čeprav se nisem najbolj strinjal, so me najprej peljali na kastracijo, a sploh ni bilo tako hudo kot sem sprva mislil. Ja, priboljški delajo čudeže, če bi vedel da me bodo po posegu tako razvajali, sploh ne bi okleval ?

Približno dobra dva tedna po tem, pa je napočil čas. Pripeljal se je kombi, v katerem me je čakala prava rezidenca! Peljal sem se kot predsednik, v spremstvu dveh kužkov in petih prijateljev. Pot je bila kar dolga in priznam, da me je malo skrbelo. Le kje je Goričko? In le kaj me tam čaka, kdo je Tinka, katero ime mi ves čas omenjajo? Namreč kljub temu, da sem se tačas imel lepo, nisem prav posebej navajen družbe, držal sem se bolj zase in moje prijateljice so bile le kokoške, ki so mi v času dosedanjega bivanja veselo prepevale.
Po nekaj urah vožnje pa smo se ustavili. Odprla so se vrata in …. Wauuuuu…. Obsijalo me je sonce! In ko sem kar nekajkrat pomežiknil, sem videl, da sem prispel v pravi raj! Pričakali so me nadvse prijazni obrazi, ki so mi dobrodošlico izrekli s prijaznimi besedami in seveda mmmmm…. priboljški! ? Previdno so me odnesli k vratom, kjer me je že čakala moja bodoča sostanovalka. “Ohhh, to je torej moja nova prijateljica Tinka, s katero si bom od sedaj naprej delil svoj novi in stalni domek, ter s katero bom lahko ušpičil marsikatero vragolijo. Najprej se bom malce naredil nedostopnega, čeprav mislim, da ne bom dolgo zdržal- ufff kako mi je všeč, že kar vidim, da bova najboljša prijatelja” . In tako sem zakorakal… začelo se je namreč moje novo in najlepše življensko poglavje v NIKINI PRIJAZNI VASI 

Maja Svetina