Omleta, ki prepriča z okusom teksturo … dobra je.

Večkrat sem jo že pripravljala, celo z naribanim tofujem in pa shitake gobami.

Potem pa sem na tole kar malce pozabila in sem jo ponovno zasledila pred kratkim v skupini Vegansko kosilce.

In ker so ravno šparglji… 😛 se je vse poklapalo. 😀

OMLETA:

  • 100 g čičerikine moke
  • Voda
  • 1 žlica koruznega škroba
  • Pol žlice vinskega kamna
  • Ščepec kurkume
  • Mlada čebulica
  • Šparglji
  • Sol, poper, peteršilj, česen, čili
  • olje
  • dodala sem še narezane čemaževe liste

DODATEK / NADEV

  • Šampinjoni popraženi na rdeči čebuli (šampinjone očistimo, rdečo čebulo narežemo popražimo na olju, dodamo šampinjone in prepražimo cc 10 minut, dodamo peteršilj, česen, sol )
  • Humus (po receptu za humus ) – http://mincikuha.blogspot.si/2014/03/namaz-iz-cicerike.html

Čičerikino moko, koruzni škrob, kurkumo in vinski kamen zmešamo z vodo, da dobimo zmes za palačinke, morda malce bolj gosto. Dodamo na kolobarje narezano mlado čebulico, narezan čemaž, solimo, popramo, česen, čili oz. Začimbe po želji.

Šparglje narežemo stebla, vršičke damo posebej.

Stebla špargljev popražimo, da se razpustijo, če je potrebno se doda malce vode, govorimo skoraj o kapljicah. Jih odstranimo in zelo na hitro prepražimo z malce vode še vršičke.

Nato spečemo omleto.

Omleto preden postrežemo premažemo s humusom, dodamo pražene špargljeve stebla in šampinjone, zapremo in dodamo še vršičke.

Postrežemo s skledo solate, najbolje regrata. Zraven se postreže kos kruha.