Nika:” Mirjana, jaz bi danes nekaj iz čemaža in regrata.’
Mirjana:”A spet?”
Nika:”Dokler ju imamo tu, DA.”
Mirjana:”Ok, bova nekaj že spesnili, iz MIR Grünt – Eko etična pridelava hrane so nama zadnjič donirali (hvalaaaaaaaaaa ) koruzni zdrob, tako da mislim, da bi ta kombinacija bila naravnost odlična.”

POLENTNA PICA S ČEMAŽEM IN REGRATOM
Koruzni zdrob iz ekološke in miroljubne kmetije MIR Grünt (Prlekija) skuhamo v osoljeni vodi. Porazdelimo ga na pomaščen pekač in ga damo za pol ure v hladilnik, nato pa ga pečt 15 minut na 180°C. Na pečeno polento položimo poljubno zelenjavo. Jaz sem dala bučke, paradižnike, koruzo, stročji fižol in zmešala z domačo paradižnikovo mezgo, kateri sem dodala origano in baziliko. Potem vse to namažem gor po celem. Posujemo še veganski ribani sir z okusom mocarele OrCa, življenju prijazna trgovina.)
Pico damo nazaj v pekač in pečemo še 10 minut. Ko je spečena, počakamo 5 minut, da se ohladi in nanjo položimo še malo regrata in čemaža.

Z Niko je kuhala Mirjana Mulec